Opis
Poznaj grzyby Shiitake
Grzyby Shiitake suszone Twardnik japoński Choice Food
Choice Food Grzyby Shiitake to w 100% naturalne, suszone grzyby. Twardnik japoński to nie tylko smaczny dodatek do potraw. Dzięki zawartości cennych składników dbają o zdrowie serca poprzez regulowanie i zmniejszanie poziomu cholesterolu w organizmie.
Grzyby Shiitake lub Po Ku to jedne z popularniejszych azjatyckich grzybów. Hodowane od tysięcy lat nie tylko ze względu na walory smakowe, ale też właściwości zdrowotne.
Według tradycyjnej medycyny chińskiej spożywanie grzybów shiitake pozwala utrzymać dobre zdrowie i wpływa na zachowanie długowieczności. Dzięki wysokiej zawartości białka, błonnika, witamin i minerałów grzyby te uznawane są bardzo pożywne i pełnowartościowe.
W kuchni grzyby shiitake będą idealnym dodatkiem do zup, dań z woka czy jako farsz do pierożków.
WŁAŚCIWOŚCI PRODUKTU
Musisz wiedzieć
Grzyby shiitake suszone.
Wartości odżywcze w 100g:
- Wartość energetyczna – 221 kcal
- Tłuszcz – 1,2 g
- Węglowodany – 30 g
- w tym cukry – 3 g
- Białko – 20 g
- Sól – 0,03 g
Stosować jako dodatek do potraw
Nie jeść na surowo! Moczyć grzyby w gorącej wodzie w temperaturze 80 stopni przez co najmniej 10 minut. Następnie odlać wodę i wypłukać pod bieżącą wodą przez użyciem.
Grzyby suszone
Przechowywać w temperaturze pokojowej, w suchym miejscu.
Chiny
City Aroma
Teresa Krawczyk –
zrobiłam z nich sos grzybowy i szczerze polecam